30-09-08

DEZE MORGEN

Hoi iedereen,

Hier zijn we dan weer met de laatste nieuwtjes. Zoals reeds aangekondigd stond deze morgen een fikse wandeling doorheen het Peertsbos op het menu. De natuurtocht naar de toeristentoren (zie ook links op onze site) werd een leuke belevenis. Zowel de kinderen als de leerkrachten genoten van de gezonde buitenlucht. Zelfs een beetje regen kon de gemoederen niet temperen : het moet gezegd , de kinderen waren allemaal superflink en in topvorm.Er werd zelfs niet geklaagd over pijnlijke voetjes en de gebruikelijke vraag "is het nog ver"hebben we heel weinig gehoord. Dikke bravo allemaal! Tijdens het beklimmen van de toeristentoren telden de kinderen de vele trappen ; Zijn het er nu 103, of wel 111 of zelfs 123 .... Joost mag het weten, in ieder geval het was genieten van het formidabele uitzicht. Na de vermoeiende terugtocht wachtte ons 2 heerlijke verrassingen!! Juf Myriam was , samen met onze vroegere directeur Freddy, aangekomen in het sporthotel. Net als onze buschauffeur maandag hadden ze even de Kempen verkend maar uiteindelijk waren ze er na enig omtoeren toch geraakt! Ze genoten met ons van een feestmaaltijd : lekkere tomatensoep met balletjes, gevolgd door Belgische stoverij met frietjes. Tijd voor een kleine siësta dan maar want om 14u mochten we er terug invliegen! We werden in 4 groepen verdeeld : er waren basketballers aan het werk, de andere groep nam de hockeystick in de hand, er was een leuke atletieksessie waarbij we even snel moesten proberen lopen als Kim Gevaert en tenslotte kon de laatste groep zich uitleven in de speleobox. We waanden ons precies in de Ardennen! Al kruipend door kleine holen en donkere spelonken moesten we ons terug een weg zoeken naar buiten!!  Een SUPERINTENSIEVE , maar wel fantastisch leuke sportnamiddag! Na het verdiende 4 uurtje nu even relaxeren met een strip of een gezelschapsspelletje op de kamer ! De leerkrachten zijn ook even aan een verdiend 4 uurtje toe ! Straks een kleine broodmaaltijd met kaas-en vleesschotel en daarna vertrekken we naar het zwembad!! De glijbanen , bubbelbaden en andere waterpolowedstrijden ..... daar vertellen we u vanavond misschien nog wat meer over!!! Als de pijp nog niet uit is!!

CIAOOOOOOOOO !

17:25 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (46) |  Facebook |

Goeiemorgen allemaal !

Na de superdag in Planckendael, het opmaken van onze bedjes en het luisteren naar een verhaal, vielen we toch wel zeer snel in slaap. Vele schaapjes huppelden voorbij en er werd heerlijk gedroomd ! "'t Was net of ik thuis was," hoorde ik in verschillende kamers weerklinken.

Op dit moment maken we ons allen klaar voor een lekker ontbijtje. Daarna doen we onze stapschoenen aan en wandelen we door het Peertsbos, naar de toeristentoren.

Maar nu laat ik jullie... Mijn maagje knort en ik hoor de kinderen net voorbij wandelen, richting eetzaal.

Tot later !

07:58 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

29-09-08

Wist je datje...

Wist je dat meester Steven vandaag al 2 keer (ja, u leest het goed !) zijn fototoestel verloren is...

Hij vroeg het aan de gibbons, maar die haalden hun schouders op ;)

 

23:40 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

EERSTE NIEUWS

Hallo iedereen,

hier zijn we met onze eerste nieuwsflash vanuit de verre Kempen. Deze morgen werden de leerlingen in Baaigem afgehaald door een prachtige,zeer grote bus!! Onze buschauffeur slaagde er wonderwel vrij vlot in om via onze smalle dorpswegen Vurste en Asper te bereiken. Zo was de groep van ruim 80 kinderen en 6 begeleiders compleet .

Tijdens de busrit werden de eerste vriendschappelijke contacten gelegd met de  kinderen van de verschillende vestigingsplaatsen. Er werd een leuk dvd-tje opgelegd en de sfeer zat er meteen in. Na heel wat verkeersdrukte kwamen we rond half 11 aan in Planckendael. De juffen en meesters hadden niet zomaar een bezoekje aan een dierentuin voorzien, nee hoor ..... we mochten in groepjes samenwerken en het was de bedoeling dat we allerlei soorten vragen oplosten over de dieren die we daar zagen in Muizen.  Precies het leven zoals het is van op TV, ja zelfs de Swa kwam ons een bezoekje brengen. Het was ongelofelijk tof en we hebben ook heel wat bijgeleerd. Doorheen Azië kwamen we meteen onleesbare dieren tegen: Przewalski paarden??? Daarna gibbons. Hoeveel bulten heeft een kameel, en hoe noemt zijn vriendje met maar één bol op zijn rug? Wist je dat neushoorns bijziend waren? In Oceanië moesten we op zoek naar o.a. kangoeroes, wombats, helmcasuarissen, koala's en andere kiwi's ! Spannend hoor!

Maar na dat vele wandelen en speuren op zoek naar de juiste antwoorden  begonnen onze buikjes te grommen! Tijd dus voor een stevige pick-nick. Dan was er even tijd voor een leuke speeltijd op de speeltuin! Via een super-mega avonturenparcours bereikten we Zuid-Amerika.We zagen prachtige veelkleurige papegaaien, maar ook griezelige gieren. Dan kwamen we op een apeneiland waar we piepkleine goudkopleeuwaapjes konden strelen met onze eigen handen. Verder naar roze vogels op één poot, en wij maar denken dat de flamingo een soort dans was... Tijd voor ons laatste continent , het prachtige Afrika. We zagen er rare varkens met stekels en superkomische bonobo-apen. Weten jullie wat er allemaal in een apenpaté zit? we zullen er u volgende week alles over vertellen. Om te besluiten gingen we nog even langs bij de koning van de jungle en als laatste zagen we een nog een leuke vriend, de (koppige) Pretoria-ezel die ons uitwuifde met een oorverdovende IA IA IA.

Heel veel blije gezichten zagen we op de bus die ons nu naar ons sporthotel in Herentals bracht. De tafel stond al gedekt en het duurde nog niet te lang of de spaghetti Bolognaise verdween als sneeuw voor de zon. De opgedane energie konden we goed gebruiken, want we moesten onze zware (!!!!) valiezen naar de kamers sleuren. Nu zijn we net klaar met het opmaken van de bedden. Net zoals de zebra van daarnet doen we onze pyjama aan en dan gaan we vlug nog wat kaartjes schrijven. Oh ja, we hebben ons niet vergeten opfrissen hoor mama en papa!!! Iedereen zal hier zeker en vast van een fantastische nachtrust genieten en dromen van de vele leuke momenten van de dag. Morgen vroeg uit de veren voor een dag vol verrassingen en plezier, maar dat is voor strakjes. Foto's van de voorbije dag proberen we nog te brengen als de kindjes onder de wol zitten. Iedereen een prettige nacht gewenst en ........geen zorgen , uw kinderen zijn in goede handen!! Tot morgen eens ergens !!

!!!! CIAO  !!!!

19:37 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

27-09-08

Nog even...

Het is bijna maandag...

(Sport)kriebels flakkeren op...

Nog even...

 

17:37 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (42) |  Facebook |