02-10-08

DONDERDAGDAG

Dag vrienden van de poëzie,

Hier zijn we dan met het verslagje van onze , helaas, voorlaatste dag .... en wat voor een prachtdag is het geworden. De weergoden waren ons eindelijk eens gunstig gezind, maar best ook want heel veel kinderen zijn nu toch wel in hun laatste droge pak aan het rondhuppelen.

Na het traditionele stevige ontbijt, maakten we ons allemaal klaar voor een goedgevulde sportvoormiddag. Groep 1 mocht meteen de kimono's aantrekken en begonnen als volleerde Japanners aan elkaar te trekken en te sleuren. Nu ja, er zijn natuurlijk wel strikte regels aan het spelletje verbonden en daardoor komt iedereen altijd zonder kleerscheuren  uit de dojo ! Tijd om even de sfeer op te snuiven bij de kinderen die aan het tennissen zijn geslagen. Na heel wat balvaardigheden was er uiteindelijk tijd voor een echt wedstrijdje . Emile uit Asper bleek de Federer van Herentals na heel wat leuke partijtjes ! Een andere groep was zich als volleerde regenwormpjes tussen allerlei spleten en gaten aan het murwen in de speleobox. Net iets te donker voor Arne, Helena en Thomas maar iedereen deed toch heel erg zijn best om zich een juiste weg te banen richting bewoonde wereld ! De laatste groep was dan al vertrokken naar de grote vijver om de kajakken te water te laten ! Helaas was uw reporter ter plaatse niet aanwezig wegens andere sportverplichtingen , maar het bleek een voltreffer van jewelste ! Juf Suzy, die gisteren had gezworen vandaag samen met de kinderen het ruime sop te kiezen hield zich aan haar woord. Nadat ze de kinderen in het water had geholpen , kroop ze vol zelfvertrouwen in haar knalgele Ferraribootje ! Ze moest en zou dit varkentje wel eens wassen ! Of toch niet ...... want al bij de start liep het goed fout. Een ongecontroleerde beweging bij het te water gaan  en floep , onze lieve juf lag met haar "klieken en haar klakken" in het groene Kempense water te dobberen. Hilariteit alom dus en terug  naar af voor de juf ! De kinderen konden hun pret niet op , en vervolgden daarna vlijtig de andere monitor voor een leuke les. U gelooft het of niet maar 20 minuten later was juf Sylvie hetzelfde droeve lot beschoren ! Ze had gisteren tegen iedereen die het maar wilde horen verklaard dat ze vandaag met haar klasje en haar , toen nog droge ,coupe iedereen zou verrassen met haar vaartalenten . Maar Meneer Murphy was terplaatse en toen de juf wat kiekjes wou maken vanuit haar kajak, verloor ze haar evenwicht en ook zij dook troosteloos naar de bodem van de vijver ! Het was dus letterlijk en figuurlijk "afdruipen" voor onze jufkes, maar zoals het beleefde burgers betreft , worden de juffen momenteel echt NIET uitgelachen ..... of wat had u anders gedacht !!!

Juist , intussen was het tijd voor een lekkere middagmaaltijd want iedereen had stevige trek: : gebakken patatjes met bloemkool en kalkoengebraad ! Mmmmmmmmmm !!

Na wat tijd voor onszelf vertrokken we naar HIDRODOE, waar we op ontdekkingsreis gingen doorheen de wondere wereld van ... jawel, WATER. We mochten eerst in een echte cinemazaal een spannende 3 D -filmpje bekijken waarin we al heel veel te weten kwamen ; boeiend en nog leuk ook met die rare brilletjes op ons snoetje !!

Daarna mochten we ons amuseren en  konden we experimenteren met een 100-tal leuke en originele proefjes : weet jij hoe een waterstofraket wordt gelanceerd? of hoe je megabel kan toveren? of hoe je kan voetballen met water? of hoe een Romeins toilet er uitzag ? Wij kwamen dit allemaal te weten door zelf de proef op de som te nemen. En niemand is door het Romeinse toilet gespoeld ,hoor!!! Het werd een superinteressante, megaleuke uitstap !

Na de lekkere sandwiches kwam de kapster en de styliste langs, want we moeten er piekfijn uitzien  voor onze intussen wereldberoemde MINI-MAXI-PLAYBACKSHOW. We verwachten naar het schijnt heel wat bekende artiesten op de dansvloer !! Helaas moet deze reporter zich  nu spoeden , want onze gabbertjes staan al te popelen om een "beentje" te slaan!

U hoort er misschien straks , na de fuif, of ten laatste morgen beslist meer over !!!

CIAOOOOOOOOO   A   TUTI

Oh ja, er werd ons gevraagd om nog even te vermelden dat we iedereen morgen op één van onze scholen verwachten voor één versnaperingetje !!! Aan de ouders van Asper vragen wij graag om te parkeren in de Tempelstraat of op het Carlos Dierickxplein!!

Met dank

Nog ne kier CIAOOOOOOO

19:16 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Camille Mataigne Dag Camille,

Amai, wat is die week snel voorbij gevlogen!! Morgen zit je al op de bus terug naar huis!
We zijn hier wel allemaal héél erg benieuwd naar de verrassing hoor, wat zou dat nu kunnen zijn??
We zullen toch wel blij zijn als het morgenavond is en je een dikke knuffel en een natte zoen kunnen geven hoor!
Alé, ik ga nu vertrekken, vandaag is onze spelavond...ja een dagje opgeschoven...
Tot morgen lieve schat en slaap lekker

xjes, mams en co

Gepost door: Mataignekes | 02-10-08

aan thibault faignaert Dag Thibault,

't Is hier tante Caroline hé!
Zeg hoe is het daar op sportkamp? Is het al een beetje leuk geweest? Morgen ben je al terug thuis ...amai, zo snel dat dat voorbij gaat!
Is Camille daar een beetje braaf, of is ze zo zot als een achterdeur?? Zeg haar maar dat ze een beetje flink is voor de laatste dag!
Thibaulke, tot morgen hé ventje...

Salut, kusjes tante caro

Gepost door: TANTE CAROLINE | 02-10-08

Elke dag een verslag en sprekende foto's. 1500 bezoekers op 4 dagen tijd. Proficiat collega's, openluchtklas is voor de begeleiders geen lachertje. Je bent 24/24 bezig met de leerlingen... en dan nog tijd maken om de thuisblijvers te laten meegenieten van jullie avonturen !!! Proficiat... een tevreden ICT-coördinator

Gepost door: Juf Hélène | 02-10-08

hallo mijn broertje HALLO,

Hoe is het daar heb hopelijk je je al goed geamuseerd en was het leuk in hidrodoe aan de foto's gezien is alles OK hier gaat alles goed en met de konijntjes ook ik heb er zelfs al een keer eentje zien uitkruipen en er terug in zien kruipen voor melk van langoor en ze zijn al mooi en goed gegroeid.

groetjes van je broer ,fientje,langoor,tommeke,stampertje en de kleintjes

Gepost door: gauthier | 02-10-08

aan de leerkrachten Bedankt voor de fijne tijd die jullie onze kinderen bezorgd hebben.Het enthousiasme van jullie kan blijkbaar niet op.Dit merken we uit de toffe verslagen en prachtige foto's.Gewoon super.
Maak er nog een te gekke avond van en geef Helena nog een laatste slaapwelzoen van ons.

Gepost door: Mieke en Pedro | 02-10-08

Bedankt Bijna vrijdag... ik kijk er al naar uit :)

Aan Vince : maak er maar een spetterend feestje van vanavond !! Tot morgen lieve schat ! xxx

Aan Jade : een heel fijne verjaardag !!

Aan Juf Suzy en co : Bedankt voor de fijne week voor de kindjes, voor de goede zorgen, voor de mooie foto's en alles wat ik ben vergeten !!
Alleen jammer dat de druipende juffen niet op foto te zien zijn, moet de moeite geweest zijn ;)

Tot morgen
Groetjes
Ketty

Gepost door: Ketty | 02-10-08

petje af ! De leden van de ouderkring Vurste doen hun petje af voor de leerkrachten de directie en alle medewerkers aan dit prachtige initiatief.
Educatief, informatief, dagelijks kiekjes van onze hartedief, leuke nieuwsbrief, bovenal sportief en intensief, ... kortom SUPERLATIEF.
Dank voor jullie inzet en buitengewoon goede zorg.
Namens de leden, Steven.

Gepost door: ouderkring Vurste | 02-10-08

voor Pepijn en Gideon We zien dat jullie het fantastisch goed hebben.
Maak er nog een leuke laatste dag van en tot morgen.
Mama, papa en Eusebie (die jullie erg mist).

Gepost door: huysman-vermeesch | 02-10-08

Jana (4de lj Asper) Het zit er bijna op, morgen valiezen pakken en dan zien we je terug.
Maar eerst nog een feestje bouwen.Geniet er maar van!!!!
Jari zegt dat het supertof gaat worden en dat Juf Anneleen en meester Steven wel een showke gaan opvoeren.
Doe de groetjes aan Arne en tot morgen.
Mama,Papa en Jari

Gepost door: Patsy | 02-10-08

yari 4de leerjaar asper dag yari
wast leuk in hidrodoe ofzoietsske
kmoe u de groetjes doen van mijn mama en papa ook
en doe de groetjes aan valente ook eh !!!
zijt ge bij u mama als ge thuis komt ,??
ale ilyé en tot vrijdag of tot volgennde week

Gepost door: jacintha TANTE KATHLEEN EN NONNKEL CHRIS | 02-10-08

Hallo Reinhard en Birgitt Terwijl wij dit berichtje schrijven, zijn jullie waarschijnlijk aan het playbacken/fuiven. Amuseer jullie nog eens vanavond. Ik denk dat jullie ons keiveel te vertellen zullen hebben dit weekend.
Tot morgen ; wij zullen er zijn rond 17:00 uur.
Dikke zoen van mama en papa

Gepost door: mama ann en papa phil | 02-10-08

aan Jade 4e leerjaar asper Dag patatje,
we hebben jullie avontuurtjes elke dag gevolgd; vandaag kletsnat?? tot morgen ;we zijn benieuwd naar de verrassing; we missen je !

mama,papa en Febe

Gepost door: Peggy en Erwin | 02-10-08

Voor Arne, juf en meesters... Hallo allemaal,

Bijna slaaptijd voor de kids!!
Arne hopelijk beleefde je een superweek!!!

Aan de juffen en meesters!
Toppie wat jullie deden, het is super om als ouder te mogen meegenieten wat hun kapoenen doen (en stiekem mee te kijken of ze niet alle dagen dezelfde kledij aanhebben ;-))

Thnx om zo voor onze kids te zorgen!

Aan meester Steven en Jan,
Merci om Arne het 'laveren' aan te leren en hem zo op het 'droge' te krijgen.
Bouw nog maar een feestje samen!

Grts Emmy, Kurt en Robbe

Gepost door: Emmy | 02-10-08

Quinten - afd Asper Hoi Quinten,
We kijken er naar uit om je morgen terug bij ons te hebben. We zien dat jullie zich goed geamuseerd hebben. Morgen zullen we je niet kunnen opwachten aan school. Je moet nog even naar de opvang. Ruben zal je ongetwijfeld al een dikke knuffel geven.
Slaapwel en een dikke zoen van mama, papa en Ruben.

Gepost door: de Pattyntjes | 02-10-08

Hallo daar allen in Herentals, Wij houden eraan langs deze weg de leerkrachten te bedanken voor de geleverde inspanning de voorbije week. Waarschijnlijk was het heel vermoeiend voor de kinderen maar wellicht nog meer voor de leerkrachten. Maar vanop het thuisfront was het heel aangenaam om alles op de voet te volgen. 1000X dank voor jullie goede zorgen en inzet, doe zo voort! Maandag zeker een verdiende rustdag!
Voor de laatste maal deze week nog een dikke zoen voor Guillaume Vanwege Frank en Mieke

Gepost door: mieke en frank | 02-10-08

Aan juf Suzy Hallo Suzy,
ik vind het zeer spijtig dat er geen foto's zijn .Dat je aan het dobberen was in het Kempense water.'k Had er toch graag bij willen zijn ."NIET OM MEE TE LACHEN HOOR" om u te helpen.Groetjes van u nicht

Gepost door: Nathalie | 02-10-08

AAN DE LEERKRACHTEN LANGS DEZE WEG WIL IK JULLIE BEDANKEN VOOR DE GOEDE ZORGEN .EN HET IS ZEER TOF DAT JULLIE IEDERE DAG EEN VERSLAG EN FOTO'S OP DE SITE STOND.DANK JULLIE ALLEMAAL "JE VERDIEND EEN PLUIM".

Gepost door: FATIMA&MASSIMO | 02-10-08

HALLO MASSIMO Als je dit leest is het vrijdag " dus vandaag komt je naar huis".Geniet van u laatste dag.
Straks zien we elkaar weer,tot dan.Groetjes mama xxxx

Gepost door: FATIMA&MASSIMO | 02-10-08

voor Thibault - 3e Asper hey, wat leuke foto's zeg en vooral... wat een week ! ook heel erg bedankt aan alle leerkrachten, jullie verdienen een dikke pluim. Ik kijk met volle spanning uit naar morgen 15 uur ! tot morgen ! en groetjes aan onzen Thibault xxx smak

Gepost door: Nathalie | 02-10-08

Dag knolleke (Julie M) He, je mag je valiezen maken!!!
Nog even sporten en dan met je ticket recht naar Asper. Nog 7 uren en een half en dan krijg je je dikke dikke knuffel en zoveeeeeele zoentjes.

Ik denk dat alle mama's heel blij zullen zijn dat alle kapoenen thuis zullen komen. En dat de juffen en meesters blij zullen zijn dat ze dit weekend kunnen uitrusten.

Tot straks dikke dikke kus xxx mama en papa

Gepost door: olivia | 03-10-08

De commentaren zijn gesloten.